fuinneamh workshop

architecture
design
master planning

Tyrone Loop

English
Gaeilge
This proposal for a family home in Margaret River, Western Australia sought to maximise the quality of spaces created given the constraints of the site. The volumes of the house were sculpted to make a series of external spaces that respected the existing trees on the site and took advantage of the path of the sun. Due to the number of mature trees surrounding the site boundary, the living accommodation was placed on the first floor to allow more light into the living area. An external terrace was situated off the living room to allow ease of access for outdoor dining. Externally, a dark cladding board is utilised to contrast against the rich colours of the proposed planting.
An sprioc a bhí leis an moladh don tionsccadal seo i gcomhair teach i Margaret River, in Iarthar na Astráile, ná lántairbhe a bhaint as na spásanna ar ardchaighdeán a cruthaíodh laistigh de shuíomh teoranta. Múnlaíodh toirt an tí chun sraith spásanna seachtracha a chruthú a bhaineann leas as timthriall na gréine agus a nascann go maith leis na crainnte a bhí ar an suíomh cheana féin. Toisc go raibh crainnte fásta mórthimpeall ar imeall an tsuímh, cuireadh na seomraí maireachtála ar an gcéad urlár chun go scaoilfí níos mó solas isteach iontu. Cuireadh deic ar an díon lasmuigh den seomra suite chun go bhféadfaí suí agus ithe lasmuigh. Tá cláir cumhdra dorcha ar an dromchla seachtarach a dhéanann codarsnacht le dathanna saibhre an phlandú a chuirfear.


Design Collaborators

Tony Murray, Sam Klein

Structural Engineer

Margaret River Structural Engineering

Stone Model

Enda Murphy

Model Photography

Seán Antóin Ó Muirí

Site Photograph

Tony Murray

Client

Private

Project Area

269m²

Site Area

814m²

Design

2017-2018

Project Details

Design Collaborators:

Tony Murray, Sam Klein

Structural Engineer:

Margaret River Structural Engineering

Stone Model:

Enda Murphy

Model Photography:

Seán Antóin Ó Muirí

Site Photograph:

Tony Murray

Client:

Private

Project Area:

269m²

Site Area:

814m²

Design:

2017-2018

Studio address

Contact info

Contact information