1

Shed And New Extension Of House In Context

2

View Framing Tree Between Shed And House

3

Shadow Casting On Walls In Central Courtyard

4

Cottage, Extension And Shed

5

Entry Door And Shed

6

Tar Isteach

7

Living Room

8

Kitchen Table

9

Dining Space

10

View Through To Kitchen

11

Hallway

12

Rear Patio And Garden

13

View From Rear Patio

14

View Framing The Landscape Between The House And The Shed

15

1-50 Walnut Model Of Teach Cnoic Uí Gogáin

16

1-50 Walnut Model Of Teach Cnoic Uí Gogáin

17

Axonometric Of Teach Cnoic Uí Gogáin

18

Exploded Axonometric Of Teach Cnoic Uí Gogáin

English

Teach Cnoic Uí Gogáin

The project brief was to refurbish and extend a 1920's cottage. The new extension acknowledges the proportion and form of the existing cottage. A "slipped" plan creates a serpentine arrangement of exterior spaces. A south west facing patio off the dining space creates an outdoor room to be enjoyed in the summertime. To the front of the house a low lying wall creates a welcoming entry courtyard on arrival. The windows in the dining space and living room have been placed carefully to allow the views across the valley to be enjoyed from within the house.

Gaeilge

Teach Cnoic Uí Gogáin

Bá é mionteagaisc an tionscadail na tigh ó na 1920í a athchóiriú agus a mhéadú. Aithnionn an síneadh cruth agus comhréir an teach atá ann cheanna. Déanann plean "sleamhnach" leagan amach nathairín do spásanna atá taobh amuigh. Cruthaíonn an patió iar-deisceart in aice an seomra bia seomra taobh amuigh gur feidir úsaid i rith an tsamhraidh. Os comhair an tí tá balla íseal a chruthaíonn cearnóg bhealach isteach ata fáilteach agus tú ag teacht. Tá na fuinneoga sa seomra bia agus an seomra suite cúrtha isteach go cúrmach chun gur féidir taitneamh a bhaint as na radharcanna den ghleann ó taobh istigh don teach.

+ + +

Photography — Seán Antóin Ó Muirí
Civil + Structural Engineer — John McCann
Quantity Surveyor — Michael Lucey & Associates
Client — Private
Project Area — 128m² (House: 103m², Shed: 25m²)
Site Area — 0.191 Hectares
Design — 2010-2013
Construction — 2013-2016

+ + +

Next Project


PROJECTS
SERVICES
ABOUT
CONTACT



Site design by dk

© fuinneamh workshop