1

View To Bee Hive From Study

2

Dining Area

3

View To Woods From Bedroom

4

Casa Kulta Plan

5

Casa Kulta Elevations

English

Casa Kulta

This house is situated on a secluded site at the edge of a wood in Cork. The site conditions were extremely challenging: an irregular shape, uneven gradient and poor light conditions. Yet, from these constraints, the concept for the house emerged: to create a home that both engages and merges with its wooded setting and its habitat. A rigorous approach in the placement of the fenestration gives an ordered definition to the two simple volumes. Three large openings on the southern façade of the house correspond to three pools which allow filtered light from the foliage of the trees to reflect into the interior rooms. Upright walls in rammed earth frame three fastidiously placed bee hives in the wood beyond, extending the spatial experience of this very small house. To the north, a blank wall mitigates heat loss. To the south-west, low external walls turn to create a patio from where the inhabitants can watch the sun setting in the summer time.

Gaeilge

Casa Kulta

Tá an teach lonnaithe ar suíomh ciúin ar imeall coille, Co. Chorcaí. Bhí coinníollacha an tsuímh fíor-dheacair: cruth traipéasóideach an-chúng, fána éagothrom agus droch choinníollacha solais. Ach, ó na srianta seo, d’fhás an cionncheap don theach: chun baile a chruthú a théann i ngleic leis agus a nascann lena timpeallacht coille agus áit dhúchais. Comhlánaíonn foirmeacha bunúsacha na scéime an idirgníomhú séimh idir spás agus ábhair sa taobh istigh. Tugann an dianmhacnamh ar suíomh na bhfuinneog sainmhíniú ordaithe don dhá thoirt simplí. Comhlánaíonn trí oscailt mhóra ar an taobh ag féachaint ó dheas leis an trí linn a ligeann do sholas scagtha ó dhuilliúr na gcrann a fríthchaiteamh isteach sa teach. Frámaíonn ballaí atá ina seasamh i gcréafóg phulctha trí choirceog atá suite go mionchúiseach sa choill thall, agus é ag síneadh éispearais spásúlach an tigín seo (65m²). Ó thuaidh, coscann balla folamh aon chailliúnt teasa. Sa treó aniar-aneas, casann ballaí ísle taobh amuigh chun spás patío a iompar, áit ar féidir leis na háitreamhaigh breathnú ar luí na gréinne sa samhradh. Faoi dheireadh, ag an bhealach isteach ar an taobh thoir, lonnaítear ceardlann cearnógach, áit a choimeadtar ábhair agus trealamh siúinéara an úinéara.

+ + +

Design Collaborators — Eoghan Horgan & Michele Bagnato
Structural Engineer — Diarmuid O'Meara MIEI
Photography — Seán Antóin Ó Muirí
Client — Private
Project Area — House 76m², Workshop 49m²
Site Area — 840m²
Design — 2015-2017

+ + +

Next Project


PROJECTS
SERVICES
ABOUT
CONTACT



Site design by dk

© fuinneamh workshop