1

Charring Of Irish Larch

2

Approaching BurnY-BurnY

3

Reflected Light From Pool In Studio

4

Interior Of Studio

5

Interior Of Studio Looking To Hatch Window

6

Hatch Window Detail

7

Detail Of Bolts On Door

8

Door Handle Assembly

9

Ripples In Reflection Pool

10

End Elevation Detail Of BurnY-BurnY

11

Water Stumps & Bespoke Downpipes

12

Transition

13

Exploded Axonometric Of BurnY-BurnY

14

Plan Of BurnY-BurnY

15

Elevation Of BurnY-BurnY

16

Section Through BurnY-BurnY

English

BurnY-BurnY

The form of this garden studio is derived from the form of the standard garden shed. The open plan studio space is adaptable to different working conditions. Large openings capture the heat and light of the sun. The studio sits elevated on pillars to avoid interfering with the ground below. Charred Irish larch was used to clad the building. The studio was detailed and designed adopting Passiv Haus Standards. Bespoke door handles, window latches, light fittings and furniture for the studio were designed in collaboration with master crafts people.

Gaeilge

BurnY-BurnY

Faightear cruth an studió gairdín seo ó bhunchruth an sciobail gairdín. Is feidir an plean oscailte spás studió a athrú le módhanna oibre éagsúla. Gabhann oscailtí móra an teas agus solas na gréine. Tá an studio suite go hárd ar philéir chun an talamh thíos a sheachnú. Úsáideadh learóg Éireannach gualithe chun an foirgneamh a chumhdach. Sonraíodh agus dearadh an studió ag úsáid caighdeáin Passiv Haus. Bhí na murláin dorais leithleacha, feistithe solais agus an troscán don studió deartha in éineacht le céirdithe máistreacha.

+ + +

Photography — Hannes Schroll, Seán Antóin Ó Muirí & Eoghan Horgan
Design + Construction Collaborators — Peter Murray, Tony Murray & Jerry O'Shea
Project Area — 40m²
Site Area — 1,010m²
Design — 2011
Construction — 2011-2016 (Phased)

+ + +

Next Project


PROJECTS
SERVICES
ABOUT
CONTACT



Site design by dk

© fuinneamh workshop